In English
 
 

Taiteilija-ateljee

ATELJEEASUNNOT on varattu suomalaisille ja virolaisille kuvataiteilijoille ja taidekäsityöläisille 2 tai 4 kuukauden työskentelyjaksoja varten. Stipendi kattaa asumis- ja työhuonekulut. Stipendikauden täysimittainen hyödyntäminen edellyttää, että stipendiaatti osaa ainakin italian kielen alkeet. Ateljeeasunnot sijaitsevat eri puolilla Mazzanon vanhaa kaupunkia. Ateljeeasunnoissa on perusvarustus, omassa taiteellisessa työssä tarvittavat välineet ja materiaalit tulee hankkia itse.

Suomalaisille varattuja stipendijaksoja anotaan Väinö Tannerin säätiön kautta (stipendikaudet, hakuaika ja palautusosoite hakulomakkeella). Stipendien myöntämisestä päättää Väinö Tannerin säätiön hallitus hankkimiensa lausuntojen pohjalta.

1. Ateljeeasunnossa on korkea ja valoisa - "ateljeeikkunalla" varustettu - ateljee ja sen yhteydessä keittiö sekä kylpyhuone, alakerroksessa on tilava makuuhuone. Ateljeetilaa voi käyttää monenlaiseen taiteelliseen työhön ja siellä on maalaustelineitä, työpöytä ja ripustusmahdollisuus.

2. Ateljeeasunnossa on iso ateljee-oleskeluhuone "tavallisella" ikkunalla ja kattoikkunoilla, iso makuuparvi, keittiönurkkaus ja kylpyhuone. Ateljeetilaa ei ole erotettu oleskelu- ja makuutiloista, mikä rajoittaa ateljeen käyttöä esimerkiksi öljyväritöihin. Tähän ateljeehen ei voida tuoda lapsia.