In English
 
 

Metsän tuntu -sarjakuvakilpailun voitti Juliana Hyrri työllään "Laika"

Metsän tuntu -kilpailun voitti Juliana Hyrri sarjakuvallaan Laika. Pääpalkinto on 5000 euroa.

Metsän ei tarvitse aina tuntua turvalliselta, kääriä peittoonsa tai vetää syliinsä. Tuntuma voi olla myös hienovarainen, kuten Juliana Hyrrin sarjakuvassa Laikan tarina. Siinä metsä on taustaa, mutta osa henkilöhahmojen identiteettiä. Vuorovaikutus metsän kanssa voi tarjota myös uhkaa. Hyrri piirtää kauniisti ja kerrostaa tarinan tasoja mestarillisesti. Näin kuvailee raati kilpailun avoimen sarjan voittajaa.

Toisen palkinnon sai Anna Sailamaa teoksellaan Love Story (3000 euroa) ja kolmannen palkinnon sai Ivanda Jansone teoksellaan Metsän luominen (2000 euroa).

Love Story on raadin mukaan elävästi kuvitettu sarjakuva, jossa kerrotaan mummon ja lapsenlapsen suhteesta. Uniikki tyyli sekä lapsenomaiset elementit teoksen kuvituksessa tarinan kanssa, luovat nostalgisen haikean tunnelman lukijalle. Sarjakuva on kokonaisuudessaan herkkä mutta hurmaava tarina häilyvästä ihmissuhteesta nuoren näkökulmasta.

Metsän luominen -sarjan tekijä Jansone hallitsee todella hyvin välineensä. Lyijykynällä hän on luonut upeita syvyysvaikutelmia ja voimakkaan tunnelman. Tekstitön sarjakuva on vaikea laji ja tekijä on onnistunut hyvin, raati toteaa. Monitasoinen sarjakuva metsästä ja paperista.

Kilpailun lasten sarjan (6-12v) voitti Annikki Taskinen sarjakuvallaan Nassi Nallen Wild Life ja nuorten (13-17v) sarjan palkinnon sai Jessi Tikkanen.

Voittajien työt osoitteessa: vainotannerinsaatio.fi/kilpailu

 

Väinö Tannerin säätiö 13.11.2021