In English
 
 

Pitkä silta -podcastit ja Kompromissien loppu -verkkokeskustelun 12.3.2021 kooste nähtävänä

Väinö Tannerin 140-vuotispäivänä Elannon pääkonttorin Linda-kabinetista Helsingin kattojen yllä

Kuplautuvassa maailmassa Väinö Tannerin poliittinen perintö on ajankohtaisempi kuin koskaan.  Ovatko kompromissit, ideologinen sillanrakennus ja pitkäjänteinen talouspolitiikka käyneet mahdottomiksi maailmassa, jossa sosiaalinen media valvoo herkeämättä ja piiskaa poliitikkoja keräämään pikavoittoja ja aplodeja omiltaan? Onko mukavuudenhalu viemässä tilan fiskaaliselta vastuullisuudelta?

Väinö Tannerin säätiön verkkokeskustelussa ”Kompromissien loppu" keskusteli joukko huippupoliitikkoja ja päättäjiä: sisäministeri Maria Ohisalo, kansanedustaja Elina Lepomäki, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, taloushistorioitsija Antti Kuusterä ja SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta. Keskustelun isäntinä ovat Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen ja Jyväskylän yliopiston professori Mika Maliranta. Yleisö voi osallistua verkkokeskusteluun chatissa.

Verkkokeskustelua pohjusti kolmiosainen Pitkä silta -podcast-sarja, jonka toimittavat Matti Apunen ja Mika Maliranta. Ensimmäisen podcastin vieraana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Muissa podcasteissa puhujana verkkokeskusteluvieraiden lisäksi  Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen. Podcastien aiheet ovat "Pitkä silta 1: presidentti Niiinistö ja politiikan tulevaisuus", "Pitkä silta 2: Politiikan kuplat" ja "Pitkä silta 3: Rahaa taivaasta."

Podcastit kuultavissa ja verkkokeskustelun kooste on katsottavissa tästä. Podcastit ovat lisäksi kuultavissa suoratoistopalveluista ja verkkokeskustelun kooste on katsottavissa myös säätiön Vimeo-kanavan kautta ja Facebook-tapahtuman kautta. 

 

Väinö Tannerin säätiö 4.4.2021