In English
 
 

Kompromissien loppu -verkkokeskustelu 12.3.2021

Väinö Tannerin 140-vuotispäivänä Elannon pääkonttorin Linda-kabinetista Helsingin kattojen yllä

Kuplautuvassa maailmassa Väinö Tannerin poliittinen perintö on ajankohtaisempi kuin koskaan.  Ovatko kompromissit, ideologinen sillanrakennus ja pitkäjänteinen talouspolitiikka käyneet mahdottomiksi maailmassa, jossa sosiaalinen media valvoo herkeämättä ja piiskaa poliitikkoja keräämään pikavoittoja ja aplodeja omiltaan? Onko mukavuudenhalu viemässä tilan fiskaaliselta vastuullisuudelta?

Väinö Tannerin säätiön verkkokeskustelussa ”Kompromissien loppu" keskustelee joukko huippupoliitikkoja ja päättäjiä: sisäministeri Maria Ohisalo, kansanedustaja Elina Lepomäki, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, taloushistorioitsija Antti Kuusterä ja SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta. Keskustelun isäntinä ovat Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen ja Jyväskylän yliopiston professori Mika Maliranta.

Kompromissien loppu -verkkokeskustelu on katsottavissa perjantaina 12.3. kello 14.30-16 tästäVerkkokeskustelun voi katsoa myös Youtubesta ja säätiön Facebook-sivun tapahtumasta.

Verkkokeskustelun aikana sitä voi kommentoida ja esittää kysymyksiä edellä olevan linkin kautta.

Tallenne verkkokeskustelusta julkaistaan Vimeossa heti keskustelun jälkeen. Myös lyhyempiä editoituja tallenteita julkaistaan pian Vimeossa, mistä ilmoitetaan tällä sivulla ja säätiön Facebook-sivulla. 

___

Verkkokeskustelua pohjustaa kolmiosainen Pitkä silta -podcast-sarja, jonka toimittavat Matti Apunen ja Mika Maliranta. Ensimmäisen podcastin vieraana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Muissa podcasteissa puhujana verkkokeskusteluvieraiden lisäksi  Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen. Podcastien aiheet ovat "Pitkä silta 1: presidentti Niiinistö ja politiikan tulevaisuus", "Pitkä silta 2: Politiikan kuplat" ja "Pitkä silta 3: Rahaa taivaasta."

Podcastit ovat kuunneltavissa mm. SpotifystaApplen ja Googlen podcast-palveluista sekä tämän sivun kautta torstaista 11.3. kello 12 lähtien

 

Lisätiedot: säätiön toimitusjohtaja Jyrki Jauhiainen, vainotannerinsaatio@gmail.com