In English
 
 

Sarjakuvakilpailu Metsän tuntu – Forest´s feeling - skogens känsla

 

Väinö Tannerin säätiö järjestää sarjakuvakilpailun, jonka aiheena on metsä. Kilpailussa on avoin sarja (ei alaikärajaa) sekä lasten ja nuorten sarjat (6-12 ja 13-17v). Kilpailuun voi osallistua myös työparina tai ryhmänä.

Metsän tuntu…

Kaikilla on ajatuksensa, tuntemuksensa ja kokemuksensa metsästä – ei jätä suomalaista kylmäksi! - miten metsä tuntee tulevaisuuden? mikä on metsän mieli 2081? Metsä meille kaikille - metsän suojassa, metsän armoilla? Metsä meidän jälkeemme?

Sarjakuvakilpailussa voi myös viedä metsän viestiä sukupolvelta toiselle – isovanhempi kertoo ja nuori kuulija kuvittaa – tai toisin päin. Miten metsä ja suhteemme siihen kasvaa ja kehittyy – on metsänomistajan oikeudet, jokamiehen oikeudet – ja kummankin kiintymys metsään. Vuoden sisällä monella meistä suhde metsään on nopeasti muuttunut korona-epidemian ja terveydensuojelutarpeiden vuoksi – metsässä eristys muuttuu suojaksi.

Osallistu tästä

Säännöt

Sarjat: Lasten ja nuorten sarjojen ikärajat ovat 6-12 ja 13-17 v, avoimessa sarjassa ei alaikärajaa. Iän puolesta nuorisarjalainen voi osallistua myös avoimeen sarjaan. Kilpailuun voi osallistua myös työparina tai ryhmänä. Kilpailuun sallistutaan nimimerkillä.

Kilpailutöiden muoto: Avoimessa sarjassa kilpailutyön muoto on vapaa ja laajuus on 5-10 strippiä, painate ja sarjakuvanovelli (3-10 sivua). Avoimeen sarjaan otetaan vain aiemmin julkaisematonta materiaalia. Lasten ja nuorten sarjoissa muoto on vapaa ja laajuus enintään 5 sivua.

Kilpailutöiden toimitusajat ja -tapa: Lasten ja nuorten sarjojen työt on palautettava 3.5.-30.6.2021 välillä ja avoimen sarjan työt 3.5.-8.8.2021 välillä. Kilpailuun voi osallistua vain tämän verkkosivun kautta. Alle 13v osallistujan puolesta osallistumisilmoituksen tekee hänen huoltajansa tietosuojalainsäädännön noudattamiseksi. Kilpailutöitä ei palauteta.

Arviointiraati: 4-5 sarjakuva-alan asiantuntijaa.

Palkinnot: Avoin sarja: 5.000€, 3.000€ ja 2.000€. Lasten sarja 6-12v: 300€ ja 2 x 100€. Nuorisosarja 13-17v: 1.000€ ja 3 x 200€

Tulosten ja palkintojen julkistaminen: Helsingin Sarjakuvafestivaalilla 13-14.2021.

Julkaisut: säätiö varaa oikeuden ilman aikarajausta ja ilman eri korvausta esitellä kilpailun voittajatyöt verkkosivuillaan ja Facebook-sivullaan ja kaikkia kilpailutöitä (esim. mosaiikkikuvana koululaissarjojen töistä) muutenkin kuvataiteen tukemiseen liittyvän toimintansa esittelyn yhteydessä verkkosivuillaan ja Facebook-sivuillaan (tekijätiedot mainiten).

Sarjakuvaseuralla, Kuvis ry:llä, muilla kumppaneilla ja sidosryhmillä ja medialla on oikeus käyttää kuvia kilpailussa palkituista sarjakuvista normaalin tiedottamiskäytännön mukaisesti.

Muut käyttöoikeudet ja tekijänoikeudet: sovitaan erikseen tekijän kanssa.

Tekijänoikeudet säilyvät tekijällä ja hänellä on myös vapaus julkaista kyseiset sarjakuvat muualla. Voittaneetja säätiön julkaisemat sarjakuvat on myös oikeus julkaista muualla 10.9.2021 lähtien.

Tietosuoja: Kilpailuun osallistumisilmoitukset säilytetään (mukaan lukien liitteinä olleet työt) säätiön osallistumisjärjestelmässä 31.10.2021 asti, jonka jälkeen tiedot poistetaan hakujärjestelmästä. Tämän jälkeen säätiöllä on oikeus säilyttää ja käyttää kilpailutöitä edellä Julkaisut-kohdassa mainitulla tavalla.

Alle 13 vuotiaan osallistujan huoltaja tekee osallistumisilmoituksen osallistujan puolesta, jotta voidaan varmistaa huoltajan suostumus kilpailutietojen tallentamiseen hakujärjestelmään sekä edellä mainittuun kilpailun tietojen julkistamiseen kuvien käyttöön.  

Osallistujilta pyydetään seuraavat tiedot: nimi (ja alle 13 vuotiaan osallistujan huoltajan nimi), kilpailusarja, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kilpailutyöt pdf- tai kuvatiedostona ja lisätiedot-kentässä mahdollinen selitys kilpailutyöstä tms. Kilpailun osallistujatietojen katselu- ja arviointioikeudet ovat käyttäjätunnuksilla arviointiraadin jäsenillä ja säätiön edustajilla. 

Kuvat ovat huhtikuussa 2021 julkaistusta Mika Lietzénin Taipumaton Tanner -sarjakuva-albumista, jota säätiö jakaa kirjastoihin ja kouluihin historian opiskeluun ja sarjakuvan tekemiseen ja lukemiseen innostamiseksi. Albumia voi myös ostaa kirjakaupoista (ainakin Akateeminen, Turun sarjakuvakirjakauppa ja Mika Lietzénin verkkokauppa).